16 Ağustos 2012 Perşembe

Şehir Yorunca

Durağımız İzmir-Çanakkale yolu üzerindeki Yeşilyurt Köyü. Ben bu minik tatilimde annem babam ve onların arkadaşları bir çift ile birlikteydim. Farklı bir tatil ortamı oldu benim için :) Rehberimiz babamdı ve bu defa oldukça başarılıydı. 'Yeşilyurt Köyü', benim Türk televizyonundan tamamen uzak kaldığım bir dönemde yayınlanmış olan 'Karadağlar' dizisinin çekimlerinin yapıldığı köymüş. Babamın takip ettiğini duyduğum tek dizi olur kendisi.. Yol üzerinde hiç tahmin etmiyceğim bir arada karşıma çıkan bu şirin köye tek kelimeyle bayıldım ve çıldırmışçasına makineme sarıldım. Haydi çektiğim fotoğraflara bir bakalım :))



Taş evler, taş duvarlar ve taş yollar.. Heryer zakkumlar, sardunyalar, rengarenk çiçeklerle süslenmiş. Üstteki fotoğrafın sağ alt köşesinden görünen manzara da dizinin meşhur konağının manzarası :)) Bizimkiler inat ettiler ve konağa girmeyi başardık. Ancak, köyün en yüksek noktasında yer alan konağın manzarası gerçekten muhteşemdi. Yeşilliğin arkasına gizlenmiş, çoook uzaklarda masmavi bir deniz!! Beni orda bırakın, nolurrrr beni o manzaranın karşısında bırakınn !!!


Karşıma çıkan birbirinden güzel kapı, pencere, duvar dekorasyonları.. Hepsi birbirinden eğlenceli :))


Köyün içinde çok şirin pansiyonlar da var. İnanılmaz huzurlu bir mola mekanı Yeşilyurt Köyü..


Burda da köyün yollarına ve eski taş duvarlarına yine benim gözümle biraz bakalım :) Bu arada üstteki fotoğrafın sağ alt köşesindeki bina da dizimizin meşhur konağı.


Üst ve alt fotoğraftaki kareler de, çay kahve molamızda 'Han Cafe'den kadrajıma takılanlar.. Burası da dizide kızların dans ettikleri mekan oluyormuş:)) O aralar dekorasyonu nasılmış bilmiyorum ama limonlu perdeleri, zeytinli tablolarıyla ben şuanki dekorasyonuna bayıldım.


Sıradaki post da son durağımız, asıl mekanımız Bozcaada olucak.

4 yorum:

  1. canım odiziyi bende bir iki bölüm izlemiştim o köy şimdi gözüme daha bir güzel göründü..nefis resimler çekmişsin canım..gidip görmek isterim bende oraları ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mutlu oldum :))küçük şirin tam bir mola mekanı

      Sil
  2. Ayy ben böyle bir köyü 4 yıl boyunca İzmir-Çanakkale yollarında nasıl keşfetmemişim :( harika bi yer yaa! Erhan amcama selamlarımı gönderiyorum, onun sayesinde bir cevher daha keşfettik :) ve bu harika yere senin gözünden bakmak daha da bir güzel herzamanki gibi :)

    YanıtlaSil