2 Ağustos 2012 Perşembe

Mola

Geçtiğimiz hafta sonu mola durağımız Eski Foça yolu üzerindeki 'Taş Köy' idi. Yemyeşil çimler üzerinde, bembeyaz tahta masa ve sandalyeleri, masalarının üzerindeki kırmızı beyaz ekoseli örtüleri ile kocaman bahçeye bayıldık. Gündüz limonatalar ile başladığımız keyfe, Foça'da bir deniz arası vererek akşam yemeği ile devam ettik.




Yaz aylarında pöfür pöfür esen bahçe, akşam yemeği için mükemmel bir alternatif. Ancak mevsim şartları değişip de, dışarıda yemek keyiflerimizin zamanı geçtiğinde, mavi pencereli taş restoran emin olun bahçeyi aratmayacak keyifte döşenmiş. Aynı zamanda restoranın hemen yan tarafındaki yine şirin mavi pencereli taş binada da şarap ve zeytin yağı üretimi yapılıyor. İşte bu kendi üretimleri olan zeytin yağının yemeklerde ve salatalarda tadına doyamayan bizler için, sıcacık atmosferli restoranın içinde satışı da yapılıyor.


Yemeklere gelince, zeytin yağları ve sosların büyük katkısı olan salatalara hepimiz bayıldık. Ayrıca yemeklerden önce gelen yeşil zeytinli, kuru domatesli, cevizli ve bol zeytin yağlı meze de farklı tadıyla hepimizin beğenisini topladı. Biz bayağı kalabalık bir grup olarak ordaydık ve herkesin farklı seçimleri olduğu için et ağırlıklı bir çok yemeği deneme fırsatımız oldu. Benim favorim kesinlikle kuzu pirzola!! Diğer etlerde pek bulamadığım lezzet, kuzu pirzolada fazla fazlaydı :)


Eski Foça'ya yolu düşenler; 'Taş Köy'e uğrayıp, harika müzikler eşliğinde şöööyle bir akşam yemeği keyfi yapmadan dönemeyin derim ben !

2 yorum:

  1. canım çok güzel bir mekanmış ..kuzu pirzolada nefis görünüyor..eger yolumuz düşerse aklımızda olsun bu mekan ..teşekkürler önerin için canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim ne demek :)) önerimle gider keyifli vakit geçirirseniz ne mutlu bana :)

      Sil