7 Mayıs 2012 Pazartesi

Nereden Ne Çıkar Acaba ??

    Ressamlar tepesi diye de bilinen, ünlü Moulin Rouge kabaresini içinde bulunduran ve o muhteşem Paris manzarasını izlemeye doyamadığım, Eiffel ile uzaktan ilk karşılaştığım Montmartre.. Anlatmaya bıkmam, anlatmaya doymam, anlat anlat bitiremem. O nedenle şuan Montmartre'a hiiiççç girmeden, bir kaç fotoğrafla anlatmaya çalışıcağım 2.el pazarına uğrayıp çıkalım hadi :)) Mobilyadan eksi mektuplara, markalı markasız kıyafetlerden orjinal şapkalara, aksesuarlara, kitaplara, biblolara yok yok.. Herşey eski, herşey yaşamış, herşeyin anısı var..
    Yığınla kitap, çizgi roman, dergiyi karıştıra karıştıra bitiremedik.. Eski sarı sayfalar arasında kendimizi unuttuk.
   

O kadar meraklıyız ki kapağını kaldırmadığımız kutu, açmadığımız çekmece kalmadı.

    Yine merak yine merak.. O fotoğraf ve kartpostalların arkalarına ingilizce yazılmış olanları bulup ayıklamak için ne kadar zaman harcadık hatırlamıyorum bile.
    Bu muhteşem sehpanın üzerindeki kuş figürlerini görünce ne kadar heycanlanmıştık. Bir önceki yazımda bahsettiğim broşumun çok benzeri değil mi ? Figür ve konsept, broş ve sehpa, biri Londra diğeri Paris .. İkisi de eski ikisi de muhteşemmm!! Çok mu ayrıntı, çok mu uçmuşum ? Hiç farketmez abart uçsun.
    Bir şapka seç, eline de fotoğraftaki gibi bir bavul.. Rugan stilettolardan bahsetmeme gerek bile yok. Mevsimlerden sonbahar olsun, üzerinde de  trenchcoat.. Eskilerden tren garında bir veda sahnesi canlandırılacak ve kostüm tasarımcısı tüm o ıvır zıvırını tam bu köşeye yığmış. Sanki böyle bir şeyler işte..
Ve daha neler neler..

3 yorum:

  1. wooww keşke ben de o filmde oynasam :)
    sadece bütün bu eskicileri, ikinici el pazarlarını gezdiğimiz bi tur ayarlamalıyız.. hadi gel birlkte bütün bu vintage,ikinci elci ne varsa gezelim :)tüm dünyayıı hem de!!

    YanıtlaSil
  2. öncelikle emeğine sağlık kendimi orda hissettircek bir post olmuş:)
    yaşanmışlığı olan her obje nin herzamn bir ayrıcalığı vardır benim için ,kitaplarında kokusu taa buraya geldi:)miss
    sevgiler;)

    YanıtlaSil
  3. beğenmene çok sevindim hülya :)

    ve denizzzzz!! evettt o filmde sarı iri dalgalı saçlarınla sen oynamalısın :)önce tura çıksak sonra filmi çeksek :))

    YanıtlaSil