30 Nisan 2012 Pazartesi

tak takıştır sür sürüştür

Bu sabah takılarımla oynamak istedim biraz ve onların bir kısmını sizin için fotoğrafladım. Rengarenk takılarım, eğlenceli takılarım..

Aşağıdaki fotoğrafta dümdüz pembe tişörtümü altın sarısı birkaç kolyeyle hareketlendirdim.






Soldaki ve alttaki fotoğraflarda da tokalarım ve yüzüklerimin bir kısmı var.Parmaklarınızı yüzüklerle doldurun, ojelerle renklendirin, birkaç da bileklik-bilezik ekledikten sonra üzerinize basic birşeyler geçirip çıkın, başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok.



5 gün boyunca darmadağın olan bu ıvır zıvırlarıma bayılıyorum. Sonrasında 2 gün boyunca o dağınıklıkla uğraşmak, onları eski düzenlerine geri getirmek ve önüzümdeki 5 güne hazırlanmak.. Evet ilginç ama bu rutinden hoşlanıyorum :)









Küpelerimin bir kısmı da burda kuşlar, kelebekler, kuğular.. Bazen hayvanlar alemini üzerimde taşıdığım hissine kapılıyorum. Geyik broş, kelebek küpe, kuğu yüzük ve kedi bilezik. Hepsi bir araya gelince hayvanlar alemi değil de ne oluyor ??








Yine bazı kolyeler, karanlıkta kalmış bilezikler ve yine o 5 günün kozmetik dağınıklığının minicik bi kısmı:)








Burda çoook sevdiğim parçalar var. Şu metal kolye ve kuşlu broşum. Denizim o çok beğendiğim gümüş, eski geyik broşu haftalarca, Hampstead'da aradıktan sonra tam da pes ettiğimiz anda bu kuşlu broşu buldu benim için ve ben ona bayılıyoruuuuuum.












Kolyelerimin bir kısmı. Balkabağı arabam ve şu koca kafalı kızım eğlenceli değiller mi ??










Şimdi de çay zamanıııııı.. Yaseminli yeşil çayıma bir de tarçın çubuğu attım. Mis kokular etrafı sardı. Ben çayımın ve kitabımın keyfini çıkarmaya gidiyorum. Yarın erken kalkmam gerekmediği için gece geç saatte rahatlatıcı papatya çayım yerine, yeşil çayımı gönül rahatlığıyla içebiliyorum.


23 Nisan 2012 Pazartesi

bazı ayrıntılar gülümsetiyor

Mesela turuncu odamdaki 'İstanbul diye bir şehir var!!' şeklinde bağıran fotoğraflar,yazılar.. Mutlu oluyorum demeyelim de gülümsüyorum işte onlar gözüme çarpınca.. Olumlu birşey değil mi bu birkaç tane, ordan burdan kestiğim kağıtların bana yaptığı?? Gülümsemek güzel birşey.


Renkli dağınıklığım, çiçekli fincanlarım.. Seviyorum bunları. Sevdiği şeyler mutlu eder insanı (tamam bazen). Dağınıklık güzel birşey.


Kahve!! Herşeye yakın birşey. Rafım hiç boşalmasın. 


Kahve güzel birşey.


Çayımın ve meyve dilimlerimin renk uyumu.. Güzel görünmüyorlar mı?? Yıldız meyvelerden lezzetli bir kolye olabilirmiş aslında, şuan farkediyorum :)) Görsellik güzel birşey. Bazen gülümsetenlerden..


Gecenin bir vakti kutularımı çekmecelerimi boşaltıp, deniz ile birlikte kumaşlar, kurdaleler, tokalar, boncuklar ve daha birsürü ıvır zıvır içinde boğulmak.. 


Sabahın 4'ünde de ortaya bu eğlenceli kolyelerin çıkması.. Bu da güzel birşey, hem de çok.


Son olarak da tatlı bir arkadaşımın hediyesi olan, bu muhteşem renkli bahar çiçeklerimin hergün yeni bir çiçek açması.. Çoook çook güzel birşey.


Küçük küçük birsürü ıvır zıvırım var bunlara benzer. En başta dediğim gibi mutlu ediyorlar beni diyemesem de gülümsetiyorlar. 
Sanki çocukmuşum gibi, hep çocukmuşum gibi.. 23 Nisan'ımız kutlu ve çoooook mutlu olsun !!






18 Nisan 2012 Çarşamba

Herşey İstanbul

Antalya'da miss gibi güneşli 2 günün ardından, İzmir'de fırtına.. Hem de bildiğin herşeyi uçuran, kocaman kocaman bembeyaz köpüklü dalgalar yapıp, kayalara çarptıran cinsten..
Dün, Antalya'da falezlerden dümdüz masmavi denizi seyretmeye doyamamıştım, bugünse yağmurlu gökyüzünün altındaki çıldırmış gri denizi seyretmeye doyamadım.
Peki aslında hangisini seviyorum ?? Bulutsuz yumuşacık masmavi gökyüzünü mü? Gri bulutlarla üstüme düşücekmiş gibi duranını mı? Hangi denizi? Hangi gökyüzünü? Hangi havayı? ...
Karar vermiycem. Hepsini seviyorum. Hepsini yaşamak istiyorum. Hepsiyle yaşamak istiyorum. Ben İstanbul'da yaşamak istiyorummmmmmmmmmm !!!!! Herşey istanbula çıkıyor, her yolu ona bağlıyorum, hep sonunda ona ulaşıyorum.
Bana 'İstanbuuuuul' diye bağıran herşeyi topladığım ilk 'kes-yapıştır'ım .
Köprü, kocaman pencereler, kelebekler, ahşap eski masalar, güzel kadehler, pembe yeşil maviler, çiçekler yapraklar, kuyruklu arabalar, en güzelinden çantalar, filmler kitaplar sergiler, güzel mutfaklar, yemekler, tatlılar, her çeşidinden manzaralar, tüm çirkinlikler, en güzeller.. Herşey İstanbul

10 Nisan 2012 Salı

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3641931/biraz-hersey?claim=dw45srge4uz">Follow my blog with Bloglovin</a>

kafası karışanlara

Hava bugün yağmurlu ve tam da şu yağan yağmur, ince ince minik damlalar ne kadar da yakışıyor bahar aylarına. Dün havanın da kafası bayağı karışıktı 'güneşi özledimm haydi çık dışarı, ama yakında hep birlikte olucaz, bulutlar en iyisi şimdilik kapatın güneşi' .. İşte dün bu kafa karışıklığıyla geçip bitti ve bugün güneşi çıkarmamaya kararlı gibi. Ben havanın tüm kararlarına saygı duyuyorum ve onları seviyorummm yoksa çekilmiyo sızlanmalar.. 'Yağmur yağıyoor saçlarım kabarıyooor bööööö :((( 'diyenlere şunu demek istiyorum ; 'saçmalamaaaaaaa yağmur yağıyor saçların azot alıyor ve parlıyorrrrr'..

Dün annemle, birkaç haftadır çok istediğimiz ve sürekli ertelemek zorunda kaldığımız 'kız kıza anne kız' günümüzü gerçekleştirdik. İşte dünden ilham alarak ortaya çıkan birkaç küçük öneri :))

Ne yiyelim ?
Biz önce hafif (!) bir öğle yemeği ile başladık ama bunu atlıyorum. Sonrasında tabi ki uzuuuuun mağaza turlarımız başladı (Alışveriş şart değil gezin, deneyin, fikir edinin ancak minik birşey ile de kendinizi mutlu edin derim ben. Eve gelince paketinden çıkarıp denemek için heycanlanacağınız bir şey olsun). İşte bu turun ardından kahve-tatlı keyfimizi yapmak için Reyhan'a oturduk. Evet yeter artık hadi ne yiyelimmmm ??? Tamam söylüyorum.. Eğer ki dondurmaya bayılırım, vişneye doyamam diyorsanız hele bunlar bir de nefis bir browni üzerinde yerlerini almışsa mmmm Vişneli Sükse tam size göre..

Benim fikrimi sorarsanız, dondurma ve vişne yerine, o en alttaki browninin nefis bir belgian chocolate ile kaplanmış halini tercih ederim. Üstteki dondurmanın erimeden kalması için derin dondurucudan çıkıp gelen tatlının haliyle brownisi de biraz sert oluyor.

Saçımızı Ne Yapalım?
Aşağıdaki  fotoğrafım geçen yıl 19 Mayıs gününden :)) Eveet hatırlıyorum tarihi.. Çünkü trendeyim Londra'dan Paris'e gidiyorum. Paris ile ilk buluşma, o şehre ilk aşık oluş, şehri renklendiren kırmızı, turuncu, yeşil, sarı tentelerine, evlerin pencerelerindeki rengarenk sardunyalarına ve daha birsürü şeye..
Yine kendimi unuttum, konumuza dönelim.. Saçları topluyoruzzz, boynumuzu açıyoruzzz böylece güzel küpelerimizi rahatça gösteriyoruz ve toplu saçlarla ferah bir görünüm elde ediyoruz. Dağınık, sıkı, örgülü, örgüsüz ancak illa ki toplu.. İşte yazın saçları.. 
Benim tercihim çok sıkı olmayan, dağınık, örgülü saçlardan yana.



Ne almadan dönmeyelim?
Yazımın başında söylediğim gibi ben dün gezdim, dolaştım, fikir edindim ancak kendime minik birkaç hediye almayı da unutmadım.


İşte floral desenine, capcanlı renklerine ve süper indirimine vurulduğum hırkam.. 'Bahar geldiiii' diye bağırıyor değil mi ?? Sezon yeni değişmişken bu ne indirimi dediğinizi duyar gibiyim.. Ancak arayan bulur, kanıtı ortada diyorum:)


Şekerlemeler ve çikolatalarrrrrrrr!!!! Bunlarsız evime dönemezdimm,dönmeyelimmmm!! Mutluluğumun pik noktası :))

Neyi Almadığımız İçin Pişman Olalım?
Üçgen burunlu, süet, fuşya renkli o muhteşem (alttaki fotoğraftakilerin çok benzeri) stilettoları almadığımız için pişman olalım. Gün bitmeden de evden çıkıp onlara kavuşalım, onlar bizim olsuuuuunnn!! 

By Malene Birger pumps

5 Nisan 2012 Perşembe

çirkinleri güzelleştirelim

Mesela çirkin bir gün, mesela bugün.. Sakın olduğu gibi bırakmayalım, uyumadan önce 'güzel günler koleksiyonu'muzdan birini seçelim, o güne dönelim. Fotoğraflar anılar falan filan seçin işte. O güne dönelim yeter. Ben de hemen birini seçip çıkarıyorum ve hemen ardından uyuyorum.

3 Nisan 2012 Salı

yakalar iliklenince

İlham yine deniz ile birlikteyken geldi ve ortaya bu şeker gibi yaka iğneleri çıktı. Eski hiçbirşeyi atmıyorum atmam atmıycam!!! Baskılara dayanın, çöpçü diyenlere aldırmayın ve ıvır zıvırınızı saklayın! İşte eski tokalarım sayesinde şimdi bu harika iğnelere sahibim :)





Önce tokalar ortaya çıktı, sonra dergiler kataloglar karıştırıldı ve çalışmalara başlandı.. Aşağıdaki fotoğraflardaki anlarda müziğimiz ve kahvelerimizle yine çok keyifliydik.




  
İliklenmiş yakalarımızı büyük taşlı veya metal kolyeler, broşlarla süsleyelim. Benim tercihim bu defa eğlenceli iğnelerdi.




 

2 Nisan 2012 Pazartesi

bu yaz tırnaklarımız ne renk olsun ?? her renkkkkkk

Yine pazartesi yine benim günüm. Bugün muhteşem bir kahvaltıyla çok keyifli başladı. Günün kalanı için de planlar hazırda beklemekte :)) Deniz dergilere boğulmuş şekilde sezon analizleri yaparken ,ben de bloğumla başbaşa kaldım özlem gideriyorum yine moccam elimde. Geçen hafta içi bir arkadaşım 'bu yaz ne renk oje sürücez?? geçen yaz çok sevdiğim neon maviye devam edebilir miyimmmmm???' diye sormuştu. O an gözümde bir renk belirmedi ' NEEEE YOKSA SEZON RENKLERİNDEN HABERİM YOK MUUU??' ve hemen araştırmaya koyuldum :p sonrasında da bir rahatlama :)) çünkü bu sezon her renk varmış. Tırnaklar resmen birer tablo. Koyu,açık,neon,pastel,metalik,mat,donuk.. her renk tırnaklar. Tırnak dövmeleriyse çeşitlenerek varlığını sürdürüyor. 3 tırnağa farklı 2sine farklı kalan 5ine farklı renk.. Kombinler size kalmış, bu sezon ojede özgürlük artarak devam ediyor. Yine de öne çıkan tonlar yok değil. Şimdi benim favorilerime bir göz atalım.

              

Moda haftalarında bir çok tasarımcının tercihi pastel tonlardan yanaydı. Bahar aylarına bu tonların çok yakıştığını düşünüyorum. Yüksek bel çiçekli etekler,ince trikolar veya minik ceketler, üçgen burunlu stilettolar,doğal saçlar ve pastel tırnaklar.. Çok zarif olmaz mı??

Nil yeşili ve lila ikilisi.. Yaz aylarında kesinlikle favorim bu iki renk olucak. Özellikle el tırnaklarına bir renk, ayak tırnaklarına diğer renk.. Çünkü artık el ve ayaklar aynı renk olucak!!! kuralımız da kalmadı (çok mutluyum), hatta birbirine tamamen zıt renkleri birlikte kullanmaktan çekinmeyin çok daha eğlenceli olucaktır. 



Neon tonları da yaz aylarında tüm tırnaklarda görmeye devam ediyoruz. Neon ile yetinmeyip fosforlu pembesarıyeşilturkuaz .. hiçbir rengi denemekten çekinmiyoruz!!! 

'Love Retro' diyorsanız  turuncu, ve kiremit tonlarını tırnaklarda kullanarak retro görünümünüzü güçlendirebilirsiniz. 

2012 İlkbahar-Yaz sezonunda tırnaklarda her renk var veya hiçbir renk yok, seçim sizin.. 
Tek şartımız : bakımlı eller ve tırnaklar..